Yango 发表于 2006-9-8 09:31

你就好啦,助工可唔可以自己申请嘎?

smallpig 发表于 2006-9-8 09:42

唉。。。。。。。。。。我要努力

Yango 发表于 2006-9-8 09:51

呃……cnnic居然寄了礼品给我……中午去看看是什么东西~

jazzwei 发表于 2006-9-8 12:35

助工貌似还要考试...

MaCC 发表于 2006-9-8 12:35

工作一年就可以填表申请的了,单位会帮你上报的。

Yango 发表于 2006-9-8 12:39

原帖由 MaCC 于 2006-9-8 12:35 发表
工作一年就可以填表申请的了,单位会帮你上报的。

没有怎么办

MaCC 发表于 2006-9-8 12:54

具体应该看你单位情况而定的吧。会有具体评的条件的。

Yango 发表于 2006-9-8 15:02

那就没指望了,那经理从来不体恤普通员工的……

无语 发表于 2006-9-8 18:02

只记得评那个所谓 的助工要填一大堆让人吐血的表格和交一百多块...

Yango 发表于 2006-9-8 22:46

原帖由 无语 于 2006-9-8 18:02 发表
只记得评那个所谓 的助工要填一大堆让人吐血的表格和交一百多块...

落班前我都收到了,完全不会添啊……仲要写心得……
PS:老板还没有资格评--_--b

无语 发表于 2006-9-8 23:32

原帖由 Yango 于 2006-9-8 22:46 发表

落班前我都收到了,完全不会添啊……仲要写心得……
PS:老板还没有资格评--_--b

我7月份交上去到现在还没评下来,ZF的办事效率实在不敢恭维:kiss:

广工仔仔 发表于 2006-9-9 01:36

我来踩一脚!!!!上网真系困难啊!!!

MaCC 发表于 2006-9-9 03:51

原帖由 无语 于 2006-9-8 18:02 发表

8是的,就填一张表,叫几张相片就可以的了。。钱也不用。。

zanyzibet 发表于 2006-9-9 08:51

偶也要争取助理经济师了

无语 发表于 2006-9-9 10:59

原帖由 MaCC 于 2006-9-9 03:51 发表

8是的,就填一张表,叫几张相片就可以的了。。钱也不用。。

老大,那办的是不是你公司内部的助工证? 国家的助工证是要填一堆的东西的。。。

(-.-)游謉 发表于 2006-9-9 11:16

你學乜人袮補啊?你袮補到D乜啊?

我珍惜你嘅時候,你又唔希罕,到我唔珍惜你喇,你又黎拉住我,你到底想點啊?

我剩係想你濧我好小小遮,小小就夠喇,我要嘅唔係一個俾唔到安全感我嘅男人啊

你咁唔滿意咪分手囖

係咪應該同你講濧唔住呢。但係,我覺得冇必要囖,以前我10句、30句,你理都冇理過我

我希望你明白,我可以放低你并唔係一朝一夕嘅事

其實妳跟我現在配對,也算不上誰去守護誰

你只需伸手抹我泪水,我不要墨爾本的翡翠

知道有一天,濧我默許,會給我墨爾本的翡翠

其實我只要活著證據,在這邊有你做我最心愛伴侶

你知唔知啊,我需要嘅,唔係你呢种失去咗之後先識得去把握嘅人

而可以陪我行埋以後嘅路嘅男人,唔係你啊

guanshui 发表于 2006-9-9 11:17

iopupo

MaCC 发表于 2006-9-9 12:47

原帖由 无语 于 2006-9-9 10:59 发表

老大,那办的是不是你公司内部的助工证? 国家的助工证是要填一堆的东西的。。。

是国家的

Yango 发表于 2006-9-9 13:22

原帖由 (-.-)游謉 于 2006-9-9 11:16 发表
你學乜人袮補啊?你袮補到D乜啊?

我珍惜你嘅時候,你又唔希罕,到我唔珍惜你喇,你又黎拉住我,你到底想點啊?

我剩係想你濧我好小小遮,小小就夠喇,我要嘅唔係一個俾唔到安全感我嘅男人啊

你咁唔滿意 ...

buyaomoerbendefeicui:time:

AI4 发表于 2006-9-9 15:18

入嚟浦下头
页: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19
查看完整版本: [新]下班时间