樱桃小蝎子 发表于 2009-4-12 13:38

广工四饭嘅传闻中攞过奖嘅 豆浆鸡
但係唔G係咪我味觉有问题,我吃唔到D鸡肉有豆浆味嘅,
但系其他人话有吃到少少豆浆味
不过,D鸡肉都煮得几嫩嘅

樱桃小蝎子 发表于 2009-4-12 13:42

杰克薯仔。公园前站H出口,行10几米就会见到了。

经典口味嘅烤薯仔
味道还可以啦,不过要放好多黑椒粉&盐先会好吃咯,
放得少嘅话,会“淡茂茂”,唔係咁好吃。
不过卖相几靓就係啦。

jie23902 发表于 2009-4-18 21:35

楼主是好人

鱿鱼尸 发表于 2009-4-27 18:19

162F的烤薯仔
怎么那天的薯仔烤那么奇怪的样子
味道不算很淡
每次都不用加其他调味料

鱿鱼尸 发表于 2009-4-27 18:25

新开张的时候很不错的...
那个杰克薯仔越来越不好了...
仲有张经典口味...

皇甫珊珊 发表于 2009-6-8 15:51

我都嚟两个推荐,唔知有无人讲过呢。。
第一个就系位于第10甫莲香楼(好似系挂)隔离,仲有下9东急四楼,意式餐厅,萨莉亚,
特点:价钱平,用料足,环境好,性价比好高咖,就呢三个特别就令到萨莉亚系食饭时间场场爆满,要排队等位先有得食。。

第二个就系系体育东路(具体真系唔识点讲,系正佳后面转入,然后。。。。)有间叫稻田家嘅日本料理店,
价钱平,味道都几好咖。。

仲想介绍埋丽影广场个边,成田(好似系咁个名)寿司,每晚8点开始全场寿司半价,有会员卡嘅简直可以讲任食都唔贵。。几个人去食,食到饱到傻下先食咗百几蚊。。都算几抵咖。。。

342977044 发表于 2009-7-9 20:24

佩服...饮食专家

未央渚 发表于 2009-7-30 13:38

识食系福啊,中意吃,(*^__^*) 嘻嘻……

yingxin 发表于 2009-8-5 13:41

RoeZ 发表于 2009-8-13 18:18

啊啊啊啊。.好好吃的样子...口水.....

优雅的海盗 发表于 2009-8-19 18:36

xiliab 发表于 2009-10-1 21:34

如果没升价的话,得找个机会逐个吃,哈哈,我可不怕胖,还巴不得呢,增肥中

tengholic 发表于 2009-10-12 22:28

奶奶啊 吃完了 这是何等的身材啊

EMMANUEL 发表于 2009-11-10 16:26

五善于记录,吃过就算

小cat猫儿 发表于 2009-11-22 14:33

记得天河城果度有间粟米店D粟米汁好好味

伤枫悲秋 发表于 2009-11-22 17:44

在龙津路有一档濑粉蛮好吃的
我妈说是比较正宗
我不知道
我只知道好不好吃
就是荣华酒楼隔壁
如果路过大家可以试一下~~~
3块钱小碗的,五块钱大碗的
小碗的女生已经够饱了~~~

樱桃小蝎子 发表于 2009-12-7 19:34

快乐小熊台湾咖啡美食馆
地址: 天河区体育东路27号之4号(近天河邮局)

大小米 发表于 2010-2-13 17:22

好像没几家是中国的!

广州小朋友 发表于 2010-2-23 11:35

龙津西路美德面店
传说中最正宗噶广州云吞
果日同妈咪无啦啦撞左入呢间面店
门口大大只字写住5蚊大碗面
反正乜鬼都5蚊
试过云吞真系好正,系店家自己整噶,觉得无咩好重噶味精味
跟住鱼皮角就系大家熟悉噶和兴,所以呢个大家5使试啦
叉烧,十分肥十分肥,我有D怕,但系味道好甜,好有正宗广州家庭式制作噶风味,好值得一试
牛杂,无咩花椒八角味,好家庭式噶味道,呢个系偏咸噶
汤粉噶汤底5错,就算食斋粉都好正
重点,呢度D野真系好平啊,当然系对比出面食离讲
一蚊个油菜,真系好耐未见过
听讲距地D碗好多系清朝留落离噶古董
上次真系有人离问价~~~

leona 发表于 2010-2-23 13:35

回复 176# 伤枫悲秋

是不是还有炸鱼皮?挺好吃的,不过一般吃小碗就饱了,哈哈~
页: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11
查看完整版本: 点指兵兵——广州美食地图~~