工大后院

加入后院

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

啉唔明~

接左个电话,系一个完全啉唔到噶人打俾我噶。接完个电话,觉得好茫然。
唔知点讲好。讲真印象中,我同区唔系好熟,高中果时唔知点解就系觉得区好似对我有敌意,但系今日接左区电话,我似乎明了。
区问我:“你究竟中唔中意**(为左当事人着想,用**代替啦)。“
我问区点解甘样问。
区要我答区先,甘我唯有答:“我当**系我噶好朋友。”
跟住区又问我系唔系真系对**无意思,我话我同区一直都系朋友,无其他野。
再跟住区居然要我应承区以后唔好同**单独接触。我觉得好唔可以理解。我问区点解,区又唔肯出声。我啉我可以蛊到D野。我问区:“你中意区啊?”区又静左好耐。唔知点解我觉得我地噶倾计好别扭甘。
区唔答我。跟住就听到区把声怪怪甘,好似系哭左。我呆左好耐,又唔知点安慰区,觉得好似系自己整哭人地甘,觉得好内疚,最惊人地哭噶了。
我问区:“你无野啊嘛?”。区就叫我唔好问了,甘我又真系老实到“哦”一声就唔问了。就听区系度流眼泪,自己噶负疚感猛增,我唯有等区挂电话,但系等左好耐,区又唔挂电话。基于礼貌,我又唔可以先挂电话,
过左一阵,区犹犹豫豫甘话:“其实你究竟知唔知区中意你噶?”
我“啊”左好耐,话:区无同我讲过咩喔,你米啉甘多啦,我同区无野噶。“
区又话:“其实你知噶系唔系啊?”
我又唔知点答区啦。唯有安慰区:“你傻啦,**点会中意我啊。区次次都响人面前踩到我死甘噶啦。”
区又静左好耐,区唔出声,我又知讲乜好,气氛好奇怪,唔知点解我真系好企求区快D挂电话,但区又唔挂,好似好多野想讲但系又唔知点讲甘。
最后,区就猛甘要我应承唔好同**接触,讲真,我觉得区噶要求好无理,但系人地一哭我就心软了。我唯有“哦,好啦。”

你话究竟出左咩事?区讲D又唔讲D,都唔知而家噶人都系度啉乜。。甘我应唔应该去问**区地之间发生咩事哩?去问又觉得自己好似好八卦,但似乎件事又牵扯到我甘,真系晕。。。

体唔清

我也看不明白啊

点会睇唔明。我表达得甘清楚。

不明白

简体中文的话会好点

简体中文?又要重新翻译过来,好劳心劳力噶。

你还是用中文吧!

哦。用英文行不行啊?要翻译成中文来表达,比要我用英文翻译还劳心劳力。

嗰个人中意咗你当係朋友嗰个~

大概看的明白。

楼主是不是太滥情了?结果你的好朋友暗恋你了。

同9F,其实lz应该都已经估到个大概。。

那我要不要做些什么呢?我应不应该去问他,他们之间发生什么事呢?可是我又没有喜欢他啊,她为什么会突然打电话给我呢?我想不明白咯。我跟他只是朋友而已,她这样做带给我很大的困惑。

恭喜恭喜
小事啦,人生中总会有那么几次,不要在意

原帖由 市丸银 于 2007-8-1 00:20 发表
大概看的明白。

楼主是不是太滥情了?结果你的好朋友暗恋你了。

我一直都自认为我很专一,但是似乎没人相信。。

那就是你的致命点了。快点洗掉这个形象吧。会无形中伤害很多人的、

非法接触

多情总被无情风吹雨打

体明,多情总被无情恼
原帖由 市丸银 于 2007-8-1 00:35 发表
那就是你的致命点了。快点洗掉这个形象吧。会无形中伤害很多人的、

苦肉计

我想应该很多都没看懂吧,打电话给我的是个女的,那个**是个男的,我们三个是高中同学,我跟**是很好的朋友,当然我也是女的
她打电话给我说了些稀里糊涂的话,那我猜她跟**应该发生了什么事,但是具体什么事,她又不说,搞得我好奇死了。