工大后院

加入后院

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
楼主: 池中魚

妳心里最爱哪一位(请认真看资料)

无狗聊既问题

原帖由 池中魚 于 2008-7-25 16:57 发表

狗都不如嘅MJ

你又有乜Q高见啊?叼你!净是识话人,PK啦你去!

原帖由 工大色狼 于 2008-7-26 09:43 发表

你又有乜Q高见啊?叼你!净是识话人,PK啦你去!

一引你就爆粗,果然……睇嚟你都係专登开个号嚟四围引火**,等封号

路过。。

原帖由 池中魚 于 2008-7-27 09:15 发表

一引你就爆粗,果然……睇嚟你都係专登开个号嚟四围引火**,等封号

除左敏感性话题外,工大后院是言论自由既地方,你话一引我就爆粗,明明是你闹人在先,而家又扮到咁清高。我最睇不起你D假君子。你话我连狗都不如,我点解不爆你粗啊。

OK,虽然话个帖是你发,我话个帖无聊,可能令你觉得不舒服,但你都不至于话我连狗都不如,你呢个是人身攻击,喂,大佬,呢D野有来梗有往,我点解要就住你啊!

讲封号,有本事你就原封不动成个帖拿给版主看下,睇下是边个人身攻击先。除非你识版主,否则,我估就算封都封你先啦!

PS:再睇下你自己D回复啊,竟然有“**”呢D野,哼!睇来都不方是好野啦。

爱好多人 呵呵

原帖由 工大色狼 于 2008-7-25 09:38 发表
无狗聊既问题

讲“无聊”我唔介意,係加多个“狗”好唔爽。熟人讲粗口亲切冇大碍,唔熟嘅爆粗就係失礼,跟贴就好似明踩。如果LZ有权删贴,直接删跟帖最好不过,可惜冇……只有继续维护。 我打嘅係“引火 zi fen”

原帖由 月夜星云 于 2008-7-26 13:27 发表
当然是爱父母啦
不过为什么只可以单选

最爱嘛,总不能什么都最爱,其实最后都没爱多少

自私的我还是最爱父母

原帖由 池中魚 于 2008-7-28 00:19 发表

讲“无聊”我唔介意,係加多个“狗”好唔爽。熟人讲粗口亲切冇大碍,唔熟嘅爆粗就係失礼,跟贴就好似明踩。如果LZ有权删贴,直接删跟帖最好不过,可惜冇……只有继续维护。 我打嘅係“引火 zi fen”

第一,“无狗聊既问题”,呢度是针对你个帖,不是针对你个人。就算里面是有个“狗”字令你好唔爽,都不代表你有权利话我连狗都不如。

第二,早前我都话过,除敏感性话题外,工大后院是个言论自由既地方,你既然要发帖,我就有权评论,“无狗聊既问题”是广州话口语既表达方式,不是闹人,你硬要理解成粗口是你既事。

第三,你话既关于LZ有权删帖既野,如果LZ有权删帖,呢个工大后院早就不是后院啦!哦哦,一定是要赞同LZ你既帖先保留,反对声音或者一D质疑既声音都不允许存在既,如果是咁样仲有咩野意思啊。

话讲到最后,你话我连狗都不如,你道不道歉?!如果你不道歉,我是不会道歉既!

你地再爆粗就全部同我小心D

“广州话口语” 唔好将你钟意嘅就强加喺其他人度,咪映衰广州。宜家讲创建文明城市,下下加嗰D语气助词,影响市容。粗口养成,或者你平时讲惯咗,根本冇乜特别含意,不过人哋唔会咁谂,听落就係就係觉得你冇品。你几时睇到G4陈SIR批判时弊会加嗰D语气词,人哋咪一样批评得好动听!(你几时见过我发帖会用diao、gou、pk闹人)
“工大色狼”——感觉就係用紧马甲嚟乱吹水。我闹你个马甲,就好似你闹我张帖,打和。(怀疑你连MJ都理解错)
讲到言论自由喔,睇睇班台湾佬就知啦。一个话题最后都演变成你X我,我X你,甚至大打出手,就係太过自由,随便爆粗。论坛想洁净,最好就係减少纷争,就好似“广州人是否排外”,一开始讲道理,最后一样吵到不可开交。土豆几好啊,睇得舒服,钟意就支持,唔钟意咪唔睇咯,做乜係都要踩一脚。再睇睇迅雷,大部分帖都係相互攻击,想简简单单睇个评论都唔得,见到都嬲。

原帖由 猪,你就系~~ 于 2008-7-28 10:40 发表
你地再爆粗就全部同我小心D

版主我有爆粗咩,我讲道理喔。diao 都允许,论坛语言嘅定义係乜?

原帖由 3AM 于 2008-7-28 01:25 发表
自私的我还是最爱父母

懂得父母的用心就真的长大了,志同道合啊。

原帖由 池中魚 于 2008-7-28 23:48 发表
“广州话口语” 唔好将你钟意嘅就强加喺其他人度,咪映衰广州。宜家讲创建文明城市,下下加嗰D语气助词,影响市容。粗口养成,或者你平时讲惯咗,根本冇乜特别含意,不过人哋唔会咁谂,听落就係就係觉得你冇品。你几时睇到G4陈SIR批判时弊会加嗰D语气词,人哋咪一样批评得好动听!(你几时见过我发帖会用diao、gou、pk闹人)
“工大色狼”——感觉就係用紧马甲嚟乱吹水。我闹你个马甲,就好似你闹我张帖,打和。(怀疑你连MJ都理解错)
...

你呢头话“唔好将你钟意嘅就强加喺其他人度”,你个头就话“感觉就係用紧马甲嚟乱吹水”。我宜家就同你讲我呢个ID不是咩野马甲,唔好将你钟意嘅就强加喺其他人度。

仲有,你宜家是眯又话我“映衰广州”、“影响市容”、“觉得我冇品”?我同你讲,我宜家已经是好客气,我俾面版主,不爆粗;仲有,我家阵俾埋个台阶你落:只要你肯道歉,我也会道歉,大家息事宁人,你不好不识趣啊!

无论你是不是闹咩野MJ,你话“连狗都不如”指向既对象是我本人,对我既人格进行侮辱;而我就算是觉得你个帖“好狗无聊”,呢D根本无牵涉到你的人格,你最多眯话我讲野粗鲁咯,我认啊,你凭咩野侮辱我人格啊?你唔好偷换概念,哦,讲句“我闹你个马甲”就等于“我不是闹你啊”。

仲有,我重申一次,“工大色狼”不是我既咩野MJ!我做事敢作敢当,我是闹过你我认,咁是因为你人身攻击我在先既;边度似你D人斯斯缩缩,又要开口闹人,又要扮晒道德楷模,讲言论自由点样不好,又话我映衰广州(记住,你又侮辱我啦!),大条道理讲得头头是道。你做人唔好咁“美国”好无——双重标准!

我宜家好唔妥你既态度,咩野叫打和啊?我同你讲,你D咁既态度比爆粗仲恶劣,你唔好下下就搬G4陈SIR出来,G4陈SIR几时闹过人连狗都不如啊?(我够识搬他出来咯)仲有,引用你既名言“(你几时见过我发帖会用diao、gou、pk闹人)”,唔知边个用“连狗都不如”来闹人,你既意思即是“狗”只要不用gou表达出来就不是闹人啦,定是池中鱼你系度玩“选择性失忆”呢?

建立在相互尊重和以事论事既言论自由是咩事都无既,最怕就是你呢D人,人身攻击在先,然后又扮晒君子咁样话你睇下G4既陈SIR点点点好,你而家又点点点不好,一点悔意都无,好似你自己根本无错咁。

讲言论自由,如果不是你人身攻击我在先,我都懒得系你个帖度哪怕留多一个字节。记住,是字节!

道歉啦你,靓仔!

多选
3同5得无?

原帖由 吖C 于 2008-7-29 00:38 发表
多选
3同5得无?

如果想多选,心入边谂住就得啦,唔驶真係偏要拣个答案上去,呵。

OF COURSE  亲情至上~

愛父母  愛家人

我不知道