工大后院

加入后院

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
楼主: queen_queen

[兴趣征友] 想學跳舞……

回复 60楼 广工WC 的帖子

你做鬼都无杀伤力。。。

做鬼你都要继续浸猪笼啦~浸鬼猪笼~

我跳POPPING的

未入大学前,浮躁的心情沉浸于喜悦当中 * L" c0 w* s) L  P' L
好事情 记得别在进入之后把这份喜悦弄丢了哟。加油

原帖由 fukada 于 2008-8-16 09:14 发表 / K0 B' a! n: c7 {* e7 o
你想学咩舞先?交谊舞噶话就入交谊舞俱乐部啦~GIRL’S HIPHOP噶话就入SOUL CREW啦~到时有招新~你留意就得了~唔使担心无人教~

- h% ^& o' |$ }/ ?6 L' f1 U& _) tGirl's Hiphop同Street Jazz我自己都學緊吖~嘻嘻^_^
" ?0 _4 w: X- s7 E9 e不過去舞會應該要學交誼舞掛?咁可唔可以兩個社團都參加啊?& y. @2 ^; q! h( Z, j1 _2 _7 k
PS:有無交誼舞社嘅前輩願意向小妹提供小灶班啊?我想快啲學~麻煩曬啊~萬分感激~

去交谊舞俱乐部吧  b$ l1 @, s  P; @$ i) Z

1 L' K9 k2 K, W- x6 \- V终于发现A姐的MJ了!

头像被屏蔽

回复 67楼 大树天下 的帖子

係咪翻版DVD嚟噶?

头像被屏蔽

原帖由 queen_queen 于 2008-8-17 09:41 发表
) f! w7 C4 {0 d9 J# F/ }1 n
4 A! }9 p; u# z) ^* s+ rGirl's Hiphop同Street Jazz我自己都學緊吖~嘻嘻^_^
, \& f0 \9 I7 H, @2 f; Q+ y不過去舞會應該要學交誼舞掛?咁可唔可以兩個社團都參加啊?
. _/ U2 p# e8 H: S) B; i  IPS:有無交誼舞社嘅前輩願意向小妹提供小灶班啊?我想快啲學~麻煩曬啊~萬分感激~

# j; m9 g, R: o, P最紧要都系睇你自己兴趣喈~虽然话街舞队系交谊舞属下~但系两个都想入既话都唔会冲突~只不过入交谊舞俱乐部既话要交社团费~入街舞队既话如果有需要从外面请老师黎TRAINNING既话先至要学费自理~平时固定时间训练系有人教唔使交入社团费~学咩唔紧要~最紧要系要有恒心熬得苦~唔半途而废~虽然只系兴趣~但一旦下定决心就要认真学~重视基本功~唔怕闷~因为每年都系甘~好多人一开始心血来潮话要学~但系真正坚持到落黎既人唔多~要记住无人一开始跳舞就好掂~都系从唔识到识一步一步行过黎既~唔好意思有D扯远左~我只系觉得我地要向广大既舞协学习~距地发展得好好~我地要迎头赶上~

竟然有人担心这事情

c姐自己都不会 爱莫能助啊  现在的孩子啊 新生这么快就上工大后院了?我也是c姐了

原帖由 magneticgirl 于 2008-8-21 09:41 发表 9 d/ r& F$ E5 _0 g+ S1 G" _3 N
竟然有人担心这事情

( ?3 t( I# P" c: l! P6 B, {2 x$ a哩啲叫做未雨綢繆啊嘛~

原帖由 blooding4 于 2008-8-20 20:42 发表
& D7 h  [( J7 x( b: t0 w% H/ g  Y  F# }9 S+ Z0 g+ j4 m
最紧要都系睇你自己兴趣喈~虽然话街舞队系交谊舞属下~但系两个都想入既话都唔会冲突~只不过入交谊舞俱乐部既话要交社团费~入街舞队既话如果有需要从外面请老师黎TRAINNING既话先至要学费自理~平时固定时间训练系有 ...

0 L7 ^  y" x3 {! X- ?: ?, R銘記於心~

厄。。。我都想学街舞啊

原帖由 大树天下 于 2008-8-17 10:43 发表 ; D+ f# z5 U7 z. N" e8 @; \' [
如果真想入交谊舞俱乐部学舞,一定要入舞队先可以学到野的。做一般的会员是学不到什么的。
9 I9 A. U1 w" Q5 L2 d" Z不如去影视娱乐演艺协会睇电影好。无数新大片,任你同你的F一起欣赏。
# d  v; ]. T5 I, }5 l
- p( J1 b9 Q, ~# J
呵呵,当然舞队会学到更精的啦,付出的努力亦是更多的。做野讲份心,无心去呀,同样乜大片都睇唔到噶啦+ Q8 @; [# n8 q. O+ Y+ x' t
. y* u6 _3 W- m/ s- W! H

回复 76楼 liu726 的帖子

明白,我會用心學咖~

头像被屏蔽

我也很想学,可惜我没有毅力。

有没有教拉丁舞的?