工大后院

加入后院

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

调查下先!你究竟系边度俾人执翻嚟嘎?

每个人细个都遇到过一样的问题:我系边度嚟嘎?

但係d家长一般都对这个问题回避不答,一般都是以从边度抱翻嚟嘅,或者从边度边度执翻嚟嘅,或者石头爆出嚟嘅等等。

大家讲下你的爹娘当时係点同你解释的?

我先讲!我阿妈话我系发大水时训系个木盘度漂嚟嘅~~~

咁你哋呢?你哋係系边度执翻嚟嘎?

我阿妈成日话我知 我喺大石鼓爆出来嘅

注:大石鼓喺我屋企坐小山丘上面嘅一旧大石头

系医生手中执翻嚟! [em06]

其他地方收番嘅各种回复

1:妈妈话距係市场噶猪肉档买我翻呢噶!阴公~话我係猪

2:我妈话我系在我婆楼下个大圆桶型噶垃圾桶度拾返离噶............无语~~~~~
3:
我婆話我系響山上沖落嚟噶?

既然甘沖法都吾死得。哈哈。

我媽話我系大水果時漂過嚟噶。哈哈
4:我阿妈起我细细个喈时候话起垃圾站都执我翻嚟,依家就话起街度执我翻嚟...
5:我比较与众不同地是从老豆脚趾嚹中间出来的。
6:我记得噶答案唔是石头爆就是系街执,点解D阿爸阿妈甘中意用呢两句对白噶
7:比较另类...

用粮票换翻来的...
8:我系火车站隔离个垃圾桶度执番来噶
9:   

西门口妇幼门口个树头...

老豆话, 有一日, 佢哋两公婆经过嗰度, 见到有条友喺度"唔猫唔猫"咁喊, 咁就执咗佢翻去啦 -____-||

10:我都系最核突噶答案啊,系妈妈系厕所屙屎时系屎坑执到我噶,距话见有个细蚊仔唔喊甘乖就执距翻去养啦,你宜家甘曳,早知果阵唔执!
11:我妈咪话我系系医院里面厕所个垃圾桶里面执嘎...距话果阵我净系有3条毛..距就系见我甘可怜所以就称左我番屋企喇~

不过我果阵好叻..我同我妈咪讲..我系垃圾桶里面出嚟..甘你系米果个垃圾桶啊?!哈哈...俾我激死~

12:我妈话距痾屎嗰阵我同D屎一齐出来的。。。。。汗!!

13:
我个同你差唔多...

阿妈话,有一日急屎,点知屙左我出黎......

14:
我阿妈实牙实齿甘话,我系响同福路市二宫旁边的果个屎坑,女厕的第二格执上来的。佢话某日,佢同老豆经过,听到苏虾仔的喊声,好奇入去睇下,就见到全身都系臭臭的我了,见我甘可怜就执左我返屋企了。

后来,每次我唔乖,佢同婆婆就话:送你返去俾屎坑妈! 吓得我啊!

15:我是电线杠底下执的,我还知道是边条电线杆。

16:系厕所执翻黎嘎我....

我妈见得几具体啊,话距仲记得系第二格既厕所添~!

后来我大大下,我老窦叫我妈唔好再甘讲,

一阵我真系以为自己真系执翻黎就大锅啦~!

17:印象中细个阿妈同我讲.....系医院个厕所执上来

执咗上来仲要揾水冲咗好耐先洗干净~
18:我唔係执嘅,我妈话我係从佢个“格勒底”度生出嚟嘅。
19:我以前细个每次我都问我妈我究竟系边度黎既...阿妈就话.系老豆生你出黎的.你去问距啦.......
20:我爸爸话``我系当年阿妈系个垃圾婆既手里面抢翻来既``
细个果阵`阿妈仲一直话果个系我屋附近既垃圾婆系我亲戚...
21:我阿妈话

有次距系条街到行行下,发现我一路跟住距,点撇都撇唔开,无办法就带左我翻屋企啦

SO 跟踪!!系我强项
22:我妈都话我系厕所执番黎咖..仲要系我以前小学对面果个公厕啊..555
23:你地都好D........
我老窦话佢只係享受嗰个过程,点知就产生咗我呢个个副作用!!

激死我!!   
阿妈以前话有一日距去返工,返工途中见到路边有督屎,经过个阵无端端爆开,就爆左我出来啦~~~我竟然信距信到小学三年级~

24:
海里面捞噶~

老母距话有一日同老豆行过海边,见到海里面有个细路女喊~~觉得几靓女,就捞佐翻屋企养...

25:我妈话,我是屎虫变出来嘅

唉,想起都臭
26:   
我啊妈话见到我响珠江到,坐住一个木盘上漂下漂下.

就带咗我翻离窝...............

27:垃圾桶咯~

以前有段时间真喺信 OMG

后来同阿妈吵交,我话反正我都唔喺你亲生嘎喇……我喺垃圾桶执番来嘅……

讲完,俾距打多两嘢 ORZ

28:我阿妈话我喺医院执错咗执返嚟。。。。
我怀疑我亲生老豆应该喺个富豪~~
29:我阿妈开头话垃圾桶执我翻黎既,后来又话系石头爆出黎既,到最后我问巨甘究竟我系执吖定爆嘎?巨居然答我:你先系爆出黎,后来爆飞左去垃圾桶旁边,甘我米执左你翻黎咯!原来我细细个已经晓飞~~

30:唉~~今日先知,原来广州系甘多弃婴既!

厕所隔离个垃圾桶执噶

原帖由 猪,你就系~~ 于 2008-10-31 18:56 发表
厕所隔离个垃圾桶执噶

我系海珠南23号果个女厕所最后一格执既.....

我系广州吾知边条街度……

头像被屏蔽

石头爆出来的!

同LS

原帖由 占士大帝 于 2008-10-31 22:29 发表

我系海珠南23号果个女厕所最后一格执既.....
你娘亲甘好脾气,讲得甘详细噶

评分

好似话起榕树头下面执的。。。

好似系话垃圾桶都捡翻来噶

挖番薯果阵挖出来嘅

系树林入边执嘅。。。。。不过我屋企付近真系揾唔到树林。。。。

阿妈以前话有一日距去返工,返工途中见到路边有督屎,经过个阵无端端爆开,就爆左我出来啦~~~我竟然信距信到小学三年级~

强大

垃圾桶......

我是镇 的上垃圾池执番黎

很“不幸”,大家都不是娘亲亲生的

我想问,如果大家以后的孩子问你这个问题,你会怎么答?