工大后院

加入后院

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

[其他] 系度征友,IT DOESN'T MAKE SENSE!

好多系度征男女朋友,我的观点呢D行为是完全荒谬的,试问你生活圈子中既男仔女仔,同距地接触甘多,你依然对距地无FEEL,点会对D悟识既得个QQ  NUM果D人产生感情? 而且有D人又悟上PP.奉劝你地悟好WASTE TIME.
; h  Z8 o; q8 s: xMOREOVER,有D女仔征友,诸多要求,阉尖声闷,搞到自己好似公主甘,实际上米又系个CINDERELLA, 吾好高估自己. 建议各位饥渴的男同胞,比心机提升自己, 只要你有财,话之你有无内涵,有无身高,有无外貌,D之前好高斗,以为自己好鬼HIGH-QUALITY,眼尾都悟捎下你既女仔,自然会涌埋来,仲要系好主动
7 s* m  r  p8 O, _/ g8 ~- Y! J4 }9 l2 @( @& Q- E

评分

在这里发帖的中国人请使用中文。
/ ~% F. @- d8 u, W- S2 _: P8 l# N' i看不懂鸟语的飘过!

评分

回复 沙发 死人一个 的帖子

你估我悟想学你D乡下话咩

完全睇唔明~

原帖由 占士大帝 于 2009-3-15 00:37 发表
, L7 D4 e0 T) q$ w" f% c你估我悟想学你D乡下话咩

+ E/ F3 Z6 U( J' V2 {5 e: U) ?6 x1 G+ n1 ^# k' _
请问边D叫“乡下话”???

回复 6楼 liu726 的帖子

我讲呢D咯

原帖由 占士大帝 于 2009-3-15 00:40 发表 0 J# |8 [. r3 P* l1 W- v
我讲呢D咯
6 D& Z  T: y6 [* m& H
8 n* ~) I/ y: O" [! [
原来LZ发的那些叫“城里话”???

回复 8楼 liu726 的帖子

正如2楼话斋,系鸟语.

原来中文成了乡下话。

回复 10楼 死人一个 的帖子

你答我,何叫鸟语?你听悟明睇悟明就叫鸟语?

重新审视中~~乡下话~

回复 12楼 liu726 的帖子

审视咩咋,广州话(粤语)系语言(粤语是否语言,联合国早有定夺,粤语,湘语,吴语都系语言),其他粤语区内同广州话有语调区别的就是方言,俗称就系乡下话.就算是广州市以内,城中村果D本地村民讲既就系乡下话.乡下就是家乡,呢个词完全无贬义,系自己自卑,悟系人地歧视.我乡下就系茂名高州,我次次翻去都讲一口地道的乡下高州话,都悟知几亲切.翻到广州就讲广州话.

我的朋友雅思考8分,专八随便考就过,申请去香港中文大学读研究生,都没成天把英语挂在口中。
( T, o  Z$ W. H, d正应了一句话,水满的桶不响,半桶的水响遍天。

5系劳气,体5明系我地的错:huffy:

原帖由 selwen 于 2009-3-15 01:04 发表 * z2 }7 t' {) F, ^, h
5系劳气,体5明系我地的错:huffy:
/ S; p, O: v0 X$ z; c2 D
都系你讲得岩,系我5好好读书,睇5明系我对5住我老师。

你不屑系度征友,可以选择无视7 E6 T$ }, K4 E% V4 _4 i8 B
现实系有人系度可以找到朋友; ]. Q8 F" q# S# {% _. ?
而家发个甘样的帖,有乜意思& M8 j1 X% q& M3 B  k
“奉劝你悟好WASTE TIME“

回复 14楼 死人一个 的帖子

甘距都几劲,我TOEFL都系得101分.而且GRE得500+610+4睇来UCLA,  UC BERKELEY呢D  PACIFIC  TOP5既U,我都系申请悟到噶啦.本来仲声大夹恶话申请DUKE既全额奖学金添...惭愧
- q- w9 A/ F( d* A
: l; g# |# ]' M0 M[ 本帖最后由 占士大帝 于 2009-3-15 01:16 编辑 ]

发现某人把帖子改了,我经验不够老到。

头像被屏蔽

审视咩咋,广州话(粤语)系语言(粤语是否语言,联合国早有定夺,粤语,湘语,吴语都系语言),其他粤语区内同广州话有语调区别的就是方言,俗称就系乡下话.就算是广州市以内,城中村果D本地村民讲既就系乡下话.乡下就是家乡,呢 ...
2 ~# `2 `2 `: k6 G  O6 J占士大帝 发表于 2009-3-15 00:58
0 ^4 D8 Q) n& S! j4 ~! N3 d

, Q4 f& ^) F0 I4 c呵呵,还真有意思,说得我还自卑了呢~