工大后院

加入后院

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
楼主: 顶你个心啊

我也来发PP~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

火.. [复制链接]
头像被屏蔽

老2,我吃个哈密瓜,你打我做什么

司仪:而家只系剩得五羊酒家大厨杨震天嗰味“乾坤烧鹅”啫,睇嚟今次要攞冠军佢好稳阵啦!
史提芬周(用手掂烧鹅):冻晒嘞!零分!收工!

杨震天:咪住!叫得“乾坤烧鹅”,当然内有乾坤喇。其实,我系食里便啲禾花雀咋!啲禾花雀吸收烧鹅嘅香味,而且保温,喺呢个时间食,啱啱好呀!每一个细节,我都计算埋架!食神,你无话可说啩!
司仪:精彩呀!今届嘅至尊名厨终于诞生嘞!
史提芬周:咪住!都系零分!
杨震天:吓!
司仪:喂!唔系呀哗?
杨震天:点解呀?
史提芬周:因为太丑样嘞。
杨震天:冇可能嘅,我啲禾花雀系百中选一,无论身材、样貌都系一等一 !
史提芬周:我并唔系指啲雀,系指阁下!
*杨震天:我丑样!(问旁人)喂!丑样关餸咩事呀?
史提芬周:关事,试问见到阁下个样,重边有胃口食。所以我都唔敢望你。
杨震天:丑样冇罪架!
史提芬周:有罪,作为一个厨师,应该考虑到食客最细微嘅心理,等于**嘅女星,都要去隆胸嚟取悦观众,你有啲潜质嘅,不过整咗容先讲!
杨震天:呀!(双手掩面痛哭)
记者:擘开佢只手啦!
司仪:估唔到食神对菜式嘅要求系咁严格架!究竟点先可以煮到个无懈可击嘅餸出嚟呢?
史提芬周:其实煮食之道,最紧要系一个字——(划咗个“心”字出嚟)
史提芬周:呢味“彩虹鲜花拔丝”,系我送畀大家嘅甜品。
司仪:吓!系个心字?!
史提芬周:冇错,只有用心,先可以做到最好嘅菜!
杨震天:(食咗一啖)好好味呀!

杨震天:多谢你封大利市就真!
史提芬周:你知道收咗我大利市嘅咩?你知收到我钱架吓哗?噉你唔好成场鬼杀咁嘈啦!
杨震天:我好投入好大声嚟讲架喇!
史提芬周:唔系大声就好戏架杨师傅!你尤其是最lau1尾嗰句“好好味呀”嗰句呀,你嗌到几硬几假呀!盲嘅都知道你做紧戏啦!你有冇职业道德架你呀?杨震天:当时含住你整嘅水晶胶加双氧水……
史提芬周:噉梗系水晶胶加双氧水啦!唔系我撩到个字出嚟!你一早知架嘛呢啲嘢!
杨震天:好难顶吖嘛!
史提芬周:噉梗系难顶啦!而家就系要你难顶咋嘛!你重喺度驳嘴,你以为真系有料呀?有料你企喺度插我唔系我企喺度插你啦!你啲噉嘅死蠢!你畀着我两年前唔好老脾,我一脚踭你落下便花园道呀,再挂喺皇后像广场嗰度嚟鞭尸呀!你啲噉嘅……(揦起一堆烟头塞落杨震天口中)即刻同我含住啲烟头企喺角落头呀,嗌“好好味呀”,嗌到我满意为止呀!

老米唔明我讲嘅野,附上粤语版1996“食神”部分剧本

老二你这样对我

BCTai,你系咪系中信上班呀?好近我公司哦~
顶你个心啊 发表于 2009-10-18 07:47 PM

白痴妖准备请客啊,多谢先

有下药就对了

白痴妖准备请客啊,多谢先
有点高傲 发表于 2009-10-18 20:19

系你请我~~~~~~

听闻猪头Tai话要请客

桃妈,我空虚

青菜睇落去5错,其他就无咪卖相啦

这是人吃的吗?

D菜煮到残晒啦,咁仲话大师水平,我煮左十几年都唔敢认自己厨艺了得,睇来你真系比较自大咯。。。。回复 1# 顶你个心啊

熟的

睇上去好好吃,唔知道吃落会点

太搞笑了,和猪食差不多
楼主我建议你找个会煮饭的老公,不然你们就太可怜了

评分

跟楼上进来的

我一看到图片就笑了,哈哈........
居然还发pp,嘻嘻~~

你看那个饭装的,筷子摆的,太有创意了
旁边还有个药,和不怎么新鲜的水果
哈哈,太幽默了,
郁闷了一晚,看了pp就笑的很爽,看来可以保留下来

笑代表你的无知,幼稚