工大后院

加入后院

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

当男人变成难忍----激心

你要工作我又咪要工作。收入唔見你比我多。成日都話累話忙。。

我要工作仲要做埋洗衫煮飯。。憑咩你除左工作咩都唔使做仲成日比D煩惱我。。。

你晚晚好夜都唔想訓,成日开住灯开住电视吵住我。 你第二日就唔想起床。我就要6点半就起床帮你煮早餐洗衫,仲要打

打几个电话比你叫你先肯起床落来食早餐。 我话唔舒服叫你早少少起床帮我买粒药你都会忘记~。你话我可以唔嬲么?仲要话我小器。。。 你以为你皇帝啊。淨系你

有啊媽生啊。我媽生我落來唔系比你當保姆甘使咖。

你工作有压力我无么?我有同你发过牢骚呒?我工作唔顺利我有比面色你睇呒?你工作唔顺利关我Q事啊。你比咩面色我睇啊。

我已经忍左你好耐。。再系甘落去。我实会分你尸。。。

[yangcong53] [yangcong53] [yangcong53] [yangcong53]

[houzi08] [houzi08] [houzi08] [houzi08] [houzi08] [houzi08] 好挂住妈妈,好想抱抱妈妈  

。。。。。做你女人真系好累。。。

但呢条路系我自己选的。。我又有乜好怨。。开唔开心都唔敢同娘家讲。。

唉。。發泄完就算了。。。

生活仲系要继续。。。睡覺了
飞左距啦~
唔好期望一个男人为你改变,只会越变越衰~
结婚前都对你唔好,结婚后唔使指意距对你好~

呃~嫁错人?
男人就系感追你果阵当你系宝,追到就当你系草,何况LZ都嫁左鸟~哎~

家家有本难念的经,注意沟通

下?!结左婚…当我咩都无讲过…

宁教人打仔莫教人分妻,某牛教我既~

两公婆有乜唔岩米三口六面讲清楚 有唔岩米讲到岩咯…

也只是心里觉得委屈才发泄下。。。

回复 7# 麻苍叶

其实我都唔想乱发距脾气。唔系嬲得紧要我都忍。。但有时距真系好过份

当我嬲距既时候,距就过来哄两野。。哄唔掂又唔出声唔理我啦。

我好唔钟意同距冷战个种感觉。我宁愿距同我大声甘吵返场。

话得距多既时候,距个几日就会听听话话对我好。我一对距太好。距又系甘了。

持家的女人

话得距多既时候,距个几日就会听听话话对我好。我一对距太好。距又系甘了。 ...
anybaby 发表于 2009-11-23 10:15

系咪即系唔可以对男人太好呢?

你男人可能系另外一個forum發緊爛渣,標題為:當女人變成累人

一般来说,男人是做比女人辛苦的工作,人际处理关系比女的负责,比如同样做错事,你说上司闹男的多,还是女的?当这个时候工资还比女的低的时候,就会觉得没面子,容易颓废
而且男的对家庭事很容易有种依赖性,因为在外面受气,在家里就想有人宠着,但男的也应该关心和体谅下女的

评分

阿妈教落,唔好比个男人觉得屋企咩都唔使距理,要比距知道屋企需要距照顾…米距会变得越离越懒…
到现时为止~呢个理论ms系正确噶~

[quote]一般来说,男人是做比女人辛苦的工作,人际处理关系比女的负责,比如同样做错事,你说上司闹男的多 ...
漂流瓶 发表于 2009-11-23 11:27 [/quot

√√√

兩個人相處有磨擦系難以避免的了。

正如樓主所講生活還是要繼續。。唔嫁都嫁左了。。唯有繼續過了

回复  麻苍叶

其实我都唔想乱发距脾气。唔系嬲得紧要我都忍。。但有时距真系好过份

当我嬲距既 ...
anybaby 发表于 2009-11-23 10:14

氹唔掂就唔氹
就像漏水说的 男的压力总是大一点的

查实 两个人相处 乜都唔重要 重要系迁就
如果佢想冷战你 甘你偏偏唔可以冷战

乜都得 就系唔可以相顾无言 冷战 好伤感情 冷战得多 感情就淡 一淡 就有危险了
学玉璧话斋 唔嫁都嫁咗了 师姐你就同LG认认真真倾一次 有d野真系要有d条例先好

最怕遇到这样的情况

唉,我都只系一时激动发下牢骚而已。
他也不是完全不好的。不好我都不跟他了。
有时他一发工资,就会买礼物返来哄我开心。
前排天冻叫他买套保暧衫距都唔买。用D钱来买左条成200蚊的皮带送比我。
生活都是有甜有苦的