工大后院

加入后院

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

哎,距到底对我有无意思噶??!(四月续)(六月,end)

火.. [复制链接]

看了某位楼主的“小小沟仔经验”。发现男仔真系好贱格的动物来噶。

讲俾大家知啊,
最近有个年纪细我3年既男仔聊我,我觉得距系我中意既类型,开始有小小心郁郁添。

事发系某个周末唱K的时候遇到既,原来见过几次面,但系无咩点倾过计,不过距居然主动问我拿电话号码,然后果晚就不停咁发短信直至我训教,问一D好试探性既问题,例如“你点解唔同男朋友出来玩既?/我地咁样都遇到系米算好有缘分呢?/我唔想叫你姐姐喔,可唔可以叫你名啊?/仲有,你会唔会中意细过自己既男仔噶?、、、”等等,搞到一向对男人保持高度清醒的我突然有DD乱喔,点解会乱?可能因为距系我中意既果种阳光型男仔。

第二晚,距又发信息俾我,发左几条之后,就叫我加距QQ,but加左距Q之后,就无再主动稳过我了喔,好似各不相干咁样,同距QQ的时候又顾住打游戏机,隔鬼死咁耐先复人。。。好激气啊。最搞笑既就系,我同距88既时候,距竟然识得讲“SORRY吖,今晚闷亲你啦”,真系晕。。。

我林紧距会唔会系耍我呢。发口痕聊女仔啊??但系有一日落雨天,我发信息俾距,叫距小心揸车果阵,距又表示出好开心噶喔。真系令我好PUZZLE添。

咁既然如此,点解叫人加距Q啊,加左距之后,乜又对我咁冷淡噶。虽然我都知道唔可以俾男仔牵着鼻子走,但唔知系米我个人比较淹尖呢,觉得遇到一个自己有FEEL的男仔唔容易,点样先可以知道距惗紧咩呢?

时间?

有无高手教路啊??

一个月之后,呢个男仔送货来我公司,其实见到距真系几开心噶。不过点解见距真人,同发信息的感觉咁唔一样噶呢?我觉得距惗问题的时候眼神总系在晃,但系同距讲野果阵,距对眼就好无畏咁直视我(呵呵)。见面都唔到两分钟,我同距讲“我走啦”。然后距就系我身后讲左句“我下次约你吖”,我令转身同距笑左下,就走左了。呢个反应算唔算高姿态呢,but我心里面几期待距date我噶喔,唔知几时呢。死啦,中毒太深了。我开始有小小理解天枰座的男仔点解会咁飘忽。而且所有的事情系距地眼里面都系漂亮的。

当我翻到自己个位时,距短信就来了(真系搞唔明,点解距总喜欢响人地离开后发sms噶呢,仲叫我得闲多D稳距,我都觉得好可笑),其实距既甜言蜜语真系哄得我好开心,不过我对距既了解,就仅仅局限于几条短信几个电话同埋见过几次面咁大把。到底距系一个点样噶人呢,我咩都唔知,又咩都好想知。我承认,双鱼座的女仔系个超级喜欢浪漫的人。可惜,距比我更浪漫,真系好似梦一般,感觉好唔真实。成日都话忙忙忙,都唔知忙D乜。。。

今日有个客户话觉得我个人好nice,想介绍距个表哥俾我认识,距话其实觉得我都快到适婚年龄了,距表哥应该系个不错的选择,收入高,人品又好,但距大我11年喔,我一听,几乎吓一跳。距离会唔会远左D啊。

其实太岁系咪玩紧我呢?一系就俾我遇到个咁细既,一系就大成个年代,想点啊????????

好迷失。

(6月)
既然写左个开头,好应该写埋个ending既。

六月下旬,雨一直下,一直下,下个不停。我问天,你哭够了没有,哭够就停雨吧,整个南中国都浸了。

现实都系好残酷既,虽然距唔系一个坏人,而且仲几肯帮人添,呢一点令我稍微觉得几值得高兴,但系距年纪比我细,就系细,思想真的好幼稚,而且真系好神经质添,做事同讲话根本不会理会人地的感受的。时间,真的可以帮我睇清楚一个人,今日,梦醒了,不再幼稚,与其泥足深陷,不如赶快放弃。距之前话我听无女朋友噶,昨日系距同ex既纪念日,距竟然俾个BLOG我睇,系距地既照片同埋日志(啋撞鬼,咩纪念日啊,又唔系死鬼左)。当时我敲键盘的手指真有点颤抖了,我不停地闹距“好过分、点解可以咁样、好残忍”,情绪有点失控添,可能自己打左咩字都唔记得了。。。然后距不停咁讲“你唔好嬲住,唔好嬲,对唔住,我做错左”……点解有人可以咁粘线,到底系咩用意,今日,个女仔原谅翻距,距地复合左……呵呵。天下间真系有咁多怪人既。我觉得自己真系好Q,好蠢,好Q蠢,我贪心,留恋呢种初恋的感觉,估唔到,几年后,遇不同的人,居然受同样的伤害。
不过我长大了,今日眼泪一滴都流唔出来,觉得眼泪不能这么廉价,不值得。

写呢个结局其实无其他意思既,只是觉得结束了,梦醒,就应该对自己有一个交代。感激我的好朋友,感激工大后院好多同学仔,你地既评论经常都会令我发笑。哈哈

男孩,我喜欢聪明的、有勇气的。他唔一定要有型靓仔,唔一定有万贯家财。但系他必须有胆识。呢个年代,边个无过去吖,但系过去就系过去。你挖个洞埋左距又好,扔进冰箱雪藏又好,总之,我唔会拿出来hurt人,尤其系疼爱我关心我的人,更加唔会一辈子记住。boys ,如果你地下一次遇到喜欢的女孩,不要拿前度来刺激人;如果你们没有勇气抛低过去,不要轻易去敲开女孩的心扉,相信女孩最希望听到的三个字永远不是“对不起”。

完毕。

批评我接受。

评分

3年一代沟,lz你放弃吧

回复 2# 冯家老二

游戏刚刚先开始,我想玩落去咯。。

正如你所说,游戏,玩玩而已

回复 4# 夜魅涩

but,
下一步要点样出手呢?

施主  玩人不好的  到时不知道谁玩谁的呢  收手吧

你大他三岁 不是我们说你们不可能 而是你们绝对不可能的

你想去到哪一步先
牵手,拥抱,亲吻,边缘性行为,升华

回复 6# ramboli

阿弥陀佛

回复 8# 夜魅涩

拍拖拖

顶,小女生一个,我还是闪了,教人姐弟恋还是不好的

他就是要你心思思

纯拍拖拖既游戏,女仔玩唔过,一旦拍下拍下就出事噶啦

如果真系想玩,不妨系qq签名度故意伪造多一个追求自己既男仔故事出来.然后不停吹自己同边个边个一起去边度,如果果个细路系想同你玩,就会出手..唔系就算了

甘多人死唔见你死?!

下一步:官人我要

第三步之不要停

回复 14# 冯家老二

乜咁讲嘢呢,礼貌D好

回复 11# 夜魅涩

阿拉我不小了

lz,唔系讲你。

约距,揾个借口叫距请你去一个餐厅食晚餐,等距送你翻屋企,然后暧昧眼神电电距,收工,等距又心思思下