工大后院

加入后院

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
楼主: a345386524

广工多唔多帮派或者闹事嘎人噶?

大学,不是社会没有这么乱啦。

。。。。好多噶。。。师弟要小心啊~~~~

评分

避开得呱

评分

米捻得咁复杂
5 G6 y; j0 y3 o5 U% ]) S5 N$ i3 M0 A# T+ E5 h9 O% U
因著吓倒晒师弟师妹~~

我觉得要面对现实咯...4 g  X* v) C1 z; L' a; Q) ?0 K' w
系就系,晤系就晤系.有乜吓晤吓姐...
& d/ `3 S9 u8 M) G4 l2 {; X  R9 Y清华北大一样有人做傻事,我唔觉得呢d野好出奇咯...

说真的,读了4年广工,还没有见过

楼主多虑了~ 看日本台湾校园暴力片看多啦

你去问下差佬米知咯

应该唔会吧= =4 u) J! j, h7 [5 ~
我都喺新生..入来睇下环境先!!

第一次响后院睇到D咁既问题。。。。。。。。。。。师弟   老实讲  你比我既第一印象系黑社会潜入我厂罗料咯

第一次响后院睇到D咁既问题。。。。。。。。。。。师弟   老实讲  你比我既第一印象系黑社会潜入我厂罗料咯 ...0 y% |' k' |, z5 O+ p
lankyman 发表于 2010-8-7 14:13
% J$ R4 h/ Z8 u- ~
& w8 Z5 I$ d: S# r3 T
& V& p/ I: `" \1 q' _; i5 Z
    哈~
; g" `7 c5 Y; }' B3 K# l我唔系好人

你以为广工系中专啊?
& P. h6 h- D' d* M: G4 t0 [BC问题

回复 32# someonetoldme
/ D  a- O+ h4 O7 b. b2 g8 H: }( P$ |4 z* o+ z

- E0 T% u1 F$ Q4 G    你就BC
. g5 U8 E$ P/ k* ~2 |% N" `0 k呢个社会系甘黑暗噶啦.
. T9 G' o' @8 g1 h( }人总系有强弱之分,弱势嘎人组合起身变成强势群体,有乜出奇吖?  l( Q6 h3 s# P/ f
晤通用钱解决问题果d就系好人吖?果d无打打杀杀就系好人吖?
9 ]+ b: ^0 |1 W. p7 `$ s# T系你太单纯咯.; J2 S3 [& [6 q
你亦都唔好以为本科就一定系好野!
) {$ e0 B  x) `& R, J& G* }! s我话你知,我系我地级出晒名唔读书嘎,人地个个都觉得我日日系度玩日日系度沟女,但系我照样考得上广工+ I9 B# Y' _4 l; j  Y) Q
我地级甚至我地学校基本上都觉得我系坏人, 个个见到我嘎人都觉得我系出去蒲天光嘎人,但系我照样考得上广工0 v" Y3 E* D6 [( A% @
我初中高中都搞唑好多事出离,但系我照样考得上广工& R4 v# r/ Z' `% ?( _& E' b  ~
你以为你考个广工唔系中专系本科就好巴闭吖?你巴屎闭扎你!我读初中第几时嘎时候,清华嘎人够去搞熊猫啦,你以为清华系一本就好威水吖?
7 ^" U) C1 a/ Z7 s* ^+ T( @! @) N呢个社会系甘噶啦,你唔虾人地就虾你.你以为本科学校就好平和吖?你以为大学城就系你地几间大学霸晒吖?
0 C! @: ~8 L" P( Q/ B) d我再拉你讲吖,初中高中,甚至大学,果d所谓重点学校,重点班出身嘎人,照样有可能沦落到毕业唔到,要去做唔见得光嘎野!4 q1 ^5 f) y* X3 z- n9 z
你晤好以为你自己好巴闭吖!

我确实想过要去抢师妹

回复 33# a345386524
$ c4 F! O4 K# q4 c3 n+ J2 x3 ?# [! j9 d8 Y) r2 ^
5 ]5 o4 O/ Q4 e  p3 X- |- L
   90后
( F" j. V, q# g6 L, f! F/ |, M/ x/ n  大家心照

lz你看这样的电影,在广工四年也看不到叉社会的
1 P2 a  n; I  y; h那些会出来打打杀杀的叉组织都是不成熟的
! v  L, S4 L+ N- q9 D2 G5 ~成熟的叉社会不是你想的那个样子
; Y6 C2 j  z- ~. G0 A看科波拉电影去吧

恩,好多古惑仔!

回复 37# Deathadder + |3 g% x3 q/ \8 |( j

7 [2 m$ c' U- b8 T: s6 a" E! ~1 |* G! x& b
    我唔系话果d吖。。。
+ g8 Q) ^' X* y而系,真系好多人会话踩亲下脚就成群人围上离
( d: U6 E9 e: p: T  Y* q或者讲距两句唔妥就开始郁手郁脚。。。9 g7 t3 P7 m3 D# u, m+ u
我唔系话真系应承组织甘
' Y% A( c! ]$ b( j8 n3 b! `4 l只不过,d人三五成群就会成为势力姐
! e# W2 [) U# W4 i有d学校霸王到学生会就虾人噶...
  j$ }# m( A8 y- Q7 {! l: p0 N! H好似系你地将我讲嘎野严重话咯...
5 G! o2 E) X! Y( s, c打交晤一定就系黑社会..帮派组织...或者人地系好兄弟帮忙,又或者人地系头脑发热...同蛊惑仔无关咯...
) o% W9 F; e/ }4 w7 y晤通我打过人就话我系蛊惑仔系黑社会咯喔?....我接受唔到咯....* o8 u3 h7 t( m% W# r
无理由人地体育生有体育老师撑腰又话人地黑社会噶...

师弟看你是绝非善类吖!