工大后院

加入后院

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
楼主: timwonton

你最中意边个NBA球星啊?

丹尼士·洛文

我也很喜欢这个篮板王的

以下是引用ellow在2003-9-19 21:33:25的发言:
8号,是第二个23号!!
永远23~~~~~~

还有你的头像~~~~~~

就系咯,高比系高比,老野敦就系老野敦!

老嘢敦?!赞定弹啊?!

楼上果位,你中意果啲同我一样啵。
再高啲果位啊,人总会有老嘅一日,唔比咁话波伸啊!

哦?!同盟啊?!握吓手先~~~[em06][em06]

係啰~咁话JORDAN窝~要打打啊~[em09][em09]

系啊系啊,要打啊~~~~~~~~~~~~~

老5系问题,但系甘老又学人地复出做乜啊?

出嚟教下班细嘅乜嘢先叫篮球啊嘛,係最高峰果时退出毕竟唔係几好嘅,班细嘅都未完全接过佢嘅衣钵,唔係好似jordan当年係magic-johnson同lbird手上抢过总冠军咁,无老嘢带下边识大?!

他既时代早就过去啦,在第二个三连冠既时候彻底SAY GOODBYE,功成身退不是更好?
历史系不断发展既,边个人都会有老既时候,问题系,老左就要让位比D后生既玩,铺铺都系他玩晒,NBA岂不是毫无进步可言???

永远的23,至爱!

以下是引用实况王子在2003-10-9 15:50:51的发言:
他既时代早就过去啦,在第二个三连冠既时候彻底SAY GOODBYE,功成身退不是更好?
历史系不断发展既,边个人都会有老既时候,问题系,老左就要让位比D后生既玩,铺铺都系他玩晒,NBA岂不是毫无进步可言???
照你咁讲唧係而家nba有进步啦?但好似入座率同收视率都有所下降啵。
试问而家边后生仔有佢咁劲啊??唔讲其他,叫佢喺发球线入球樽嚟睇下。

以下是引用timwonton在2003-10-10 22:41:20的发言:
[quote]以下是引用实况王子在2003-10-9 15:50:51的发言:
照你咁讲唧係而家nba有进步啦?但好似入座率同收视率都有所下降啵。
试问而家边后生仔有佢咁劲啊??唔讲其他,叫佢喺发球线入球樽嚟睇下。
[/quote]
照你甘讲系未23退休你就不看NBA了???
看问题始终要有发展既眼光!长江后浪推前浪,系历史发展既必然趋势,系不以人既意志转移既!

唔係话唔睇,我係话而家无人代替到佢啫。
佢虽然係老,但唔係老到唔得,你睇有边个可以40欧仲攞40分嘅?!

他当然无人可以替代啦!好多人话要在现役球星中找一个“飞人2世”,但系我觉得根本无可能,因为JORDAN只有一个,也许以后有个人取得的成就会超过他,不过如果用“飞人2世”作为果个人既代号,甘样会对果个人好不公平!他就系他自己嘛!

他当然无人可以替代啦!好多人话要在现役球星中找一个“飞人2世”,但系我觉得根本无可能,因为JORDAN只有一个,也许以后有个人取得的成就会超过他,不过如果用“飞人2世”作为果个人既代号,甘样会对果个人好不公平!他就系他自己嘛,5应该生活在JORDAN既阴影之下!

我始终觉得他5应该第二次复出,因为凭他一人之力不可能带着奇才这支烂队打进季候赛。而且,他征战甘多年,都无乜时间去陪屋企人,早应该番去享吓天伦之乐啦!
作为一个NBA球员,该有的荣誉都有了,他还缺什么啊?相反,如果看到他老婆要跟他闹离婚(因为他老婆觉得他甘多年都无尽到做丈夫既责任),不知道你们会怎么想??

佢复出唔係为乜名誉,係想留低啲嘢比成个nba,因为佢走咗之后个联盟的确差咗。呢个係负责任嘅表现。

他有乜好留低啊?难道那么大的一个NBA还需要一个将近40岁既“老人家”来留低D乜?那可真是NBA的悲哀!