工大后院

加入后院

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
楼主: timwonton

你最中意边个NBA球星啊?

做乜无啦啦嗌交咖~~?5好嘈啦~~~~各花入各眼,5同CHANNEL咪算咯~~~使乜搞到战火升级0者?

以下是引用timwonton在2003-10-30 19:42:59的发言:
超~!我唔似某啲人咁扮嘢!呢个字都算粗啊?咁如果讲闹你係”扑街“”冚家产“呢啲呢?你未讲过啊?你好大学生啊!!!
素质低就素质低啦,又话人地扮野.
呢D正一\"人渣,败类,死飞仔,拆白党\",闹人都闹得粗过人既,一D水平都无!
懒得同D甘既人吵!影衰晒广工!

以下是引用石油肥仔在2003-10-30 22:09:29的发言:
素质低就素质低啦,又话人地扮野.
呢D正一\"人渣,败类,死飞仔,拆白党\",闹人都闹得粗过人既,一D水平都无!
懒得同D甘既人吵!影衰晒广工!
唉,算啦,同D甘样既粗人吵,搞到自己CHEAP晒就5好啦!

哇~行开一排,居然响我地头搞锅咁杰嘅嘢?

认真地看了楼上这么多人的帖子,实在没办法出句声讲翻几句野。

本来是一个各抒己见的帖子,只因大家在某个细节上搞到大左,何必呢?

客观点讲,我也是23的球迷,楼上各位可以就23的复出有争论,有分歧,这是任何一个论坛都不可避免的情况,有争论才会热闹。但当争论成为吵架,我想大家还是应该尽量避免的,毕竟没人想看见一篇吵架的帖子。

更为重要的事,timwonton居然说出了一句粗口。一个干净的论坛,其首要规则就是避免粗口,工大后院是我们广工人的新论坛,正是发展过程中的新论坛,目前还是很缺乏人气。在我们还不够壮大的时候,我们的水友在内部使用粗口,这让我们怎么去拉拢更多的人来这里?

我承认日常生活中的我很多时候讲粗口,但到了网上,我会自觉,因为这是大家的地方,有必要维护。如果某些人觉得在这里讲讲粗口表示他率直,那么不好意思,这里不适合你,就算你是广工的同学又如何?闹得大家不快好么?

看到别人讲了那些粗口,我们联合起来孤立他吧,ok?

他也会觉得没意思吧?如果不是,我都没有办法了。

最后希望上面的争论到此为止。继续正常的灌水!

吐血同意楼上的

关键时刻斑竹终于出来讲番句野,系咯,5好比D无素质既人污染论坛既环境嘛!

版主:
第一,我呢句“我都唔想钉死佢咖,无怨无仇,佢死唔死关我卵事咩!以事论事啫。”所谓嘅粗口既无提到性器官,又无提到佢嘅使用方法,我唔认为会伤害到任何人,无啲高素质嘅人直接讲嘅“cheap友”,“呢D正一人渣,败类,死飞仔,拆白党\"咁有攻击性,只不过係有人故意夸大啫。
第二,我同”实况王子“一直都係以事论事嘅,大家都不停举例嚟证明自己观点,虽然带火药味,但都无话无品到玩人”生“攻击。係某啲高素质嘅人理亏就转话题玩攻击嚟搞cheap晒个场啫。
第三,我发”高比抵唔抵死“呢个帖嘅目的係针对”实况王子“係版主发嘅mj图片果度踩mj,话koby好啲。我静系想佢知道高比未够班同mj比啫,无论实力,成就,定人品,当然,呢个帖係针对人品嚟讲。绝对唔係某啲人咁讲嘅”唯恐天下不乱“咁嚟唱湖人队。

我想讲嘅就咁多,如果你认为係我错晒嘅我都无嘢好讲,你大可以踢我出去。

仲解释甘多做乜,5系理亏就5使讲粗口啦!
话你地攻击你,都5想吓点解自己甘乞人憎!

你乜水啊?我使同你解释,接埋啦!
我讲乜粗口啫?我有闹你老母么?无啊嘛,你係咁将个话题转去果度做乜啫?就係唔够我讲之嘛,低低哋惯铺啰!我睇错你!等我以为你仲会以事论事添.

[em01][em01][em01]

甘你算老几啊???开口埋口就事论事,到头来未又系爆粗???
乜你认为\"问候\"地屋企人先算爆粗咩???
简直系执迷不悟!

现在楼主居然想到要\"问候\"人地既母亲???好心你5好甘粗啦,影响广工既形象啊,拜托!