工大后院

加入后院

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

超级唔爽我宿舍噶某个人

超级唔爽我宿舍噶某个人!!! 全宿舍都讨厌佢啊!

都唔明佢噶,又唔系有料,响度办晒嘢咁。呢度又唔系佢地头,办咩大姐啊?
        成日以为自己好掂,好有style。 既然你咁有style做乜要学人着衫啫?人着你又着,东施效颦!

每一次冲凉都要同我争。我明明已经话咗要入去冲凉噶啦,点知佢就半路杀出来话佢要冲先,话夜晚要上课啊,惊住夜过头冲凉会冻亲。。。 我顶你啊! 你要上课关我Q事啊? 你夜冲会冻,咁人哋就唔会啦喔? 你要去上课都系自己罗来噶,边个叫你复习果时响度发呆? 搞到要重修~ 抵你死啦!

次次出去买完衫就响我哋面前晒。 真系想问下佢究竟有乜咁好晒,D衫又唔系话靓过人。 仲要成日走来烦住晒,问我哋“这样穿好看吗?” “怎么我总是觉得怪怪的,别人会不会总看着我?”  真系~超顶唔顺啊! 你着衫出去无非就系想比人哋睇下你几“靓”啫,咁你问咁多做乜?  真系想爆粗闹佢!     

然后,我哋出街就紧系着得好睇D咖啦,佢就走埋来啧住晒。 由我哋着第一件衫开始,佢就用D嫉妒又不肖噶眼光望我哋, 到我哋着完啦,佢就会话:“唉!女人啊,就是这样。”  我×o*#&你啊! 好似你自己唔系咁,你唔抵得就出声啦,静系识响树单单打打!

仲有最火滚噶系,成日话广州点唔好点唔好,话佢汕头D嘢点好点好。   
     我知道每一个人都会热爱佢自己生长噶地方,当然系觉得果个地方系最好噶。          我亦都唔否认广州有不足噶地方,但系佢都唔使咁×烦,成日都讲挂?
     既然你咁唔中意广州,你嚟做乜?
     既然你觉得广州D衫唔够你家姐卖噶好睇,你做乜要响广州买衫?
     既然你觉得广州噶所有小食都比唔上你汕头噶,你做乜仲成日走去吃?      
    我未去过汕头,唔会对果度作出D咩评论,每一个城市都会有佢噶特色。  但系,呢条死八婆真系唔会顾下人感受,就系识一昧“弹”!  我真系唔知有咩好同佢讲啦!唯有当佢发up疯。

啊啊啊啊啊啊!!!!!仲要对住佢几耐啊????救命啊!!!
好想打人!!!

头像被屏蔽

原帖由 皒拄EOooo棟 于 2007-12-5 02:40 发表
超级唔爽我宿舍噶某个人!!! 全宿舍都讨厌佢啊!

同LZ的情况一样,我地3条友都孤立佢

靓女么?介绍给我啊~~

既然你咁有style做乜要学人着衫啫?人着你又着,东施效颦!

需要发泄下就发泄下吧。

大学四年,毕业后,会发觉很多同学其实都很好的。

还有,她可能是很怕寂寞的人,刻意让人知道她的存在,当方式不对而已。
maybe,有时候夜谈的时候,大家可以敞开心腹讲开啦。

lz总d开心返拉。

同楼上...
缘分这东西

有时谂下,自己分到而家尼个宿舍都几真係几幸福...

卧谈会是很有用的,尤其当初还没电脑大家都"清闲"一点的时候

另,有些事我觉得,要么忍了要么说出来...心有不甘又不吭声对不起的是自己

卧谈会系有啦~ but。。。 佢每一次都会晒自己D嘢。。。 搞到我哋都冇晒心情讲嘢。。。
   佢又唔系咩优点都冇,佢都几热心帮人噶,E样我哋都知道

但就系顶唔顺佢成日晒命,真系好烦好烦好烦,同埋佢好中意点人做嘢咖

其实如果人地真系有课,让距冲先5会好过分啊.....................

原帖由 DOGMONKEYPEACH 于 2007-12-5 10:05 发表
其实如果人地真系有课,让距冲先5会好过分啊.....................

唔系冲唔冲先咖问题,而系佢咩嘢都中意同人争。。。 连吃饭排队都系,我明明排响佢前边,到我果时佢就冲上来叫菜,差唔多次次都系咁,见佢系舍友,又唔可以话得佢太劲

我都同宿舍D人争冲凉

不过係争最后一个...

#11出现了,楼主快拜师学下点侄人

原帖由 kyd 于 2007-12-5 10:11 发表
#11出现了,楼主快拜师学下点侄人

打瓜你,我呢种人最避忌正面冲突的,不过如果确实忍5到的话,真系要大家好好沟通下~!~毕竟同屋共住4年.........

打瓜你

瓜ed  

天馬流星拳

性格这种东西很难改的
所以很多人注定成不了好朋友

楼上不知道时下流行用的是降龙十巴掌么?!