工大后院

加入后院

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
楼主: 工大牛奶糖

牛奶护肤狂人帖(不停更新中)

我觉得 露得清 24蚊果只就肯定5好啦,要买进口嘎..
24系国产嘎,,40系韩国产嘎,100系美国产嘎..
支持 露得清:shocked:

资生堂泡沫深层洗面奶...我觉得淘宝系假嘎咯..
慎重!

广告帖吗

价格就一两百元那样

THE FACE SHOP浪漫莲花爽肤水(清爽型)RMB40左右THE FACE SHOP冰花爽肤水,RMB50
有无感平啊?
我只阿尔卑斯都要六十几喔...
但我觉得5好用啊

lz有无咩适合混合性皮肤用的爽肤水介绍下呢?

介绍一只适合男仔用既收缩水啊? 用过两只 唔想再做白老鼠

:time: 买酱油噶路过~
小白脸从不用护肤品:shy:

我1年护肤 花的钱不到50块。。。。。。。。。

原帖由 阿me 于 2008-5-25 00:17 发表
THE FACE SHOP浪漫莲花爽肤水(清爽型)RMB40左右THE FACE SHOP冰花爽肤水,RMB50
有无感平啊?
我只阿尔卑斯都要六十几喔...
但我觉得5好用啊

lz有无咩适合混合性皮肤用的爽肤水介绍下呢?

Thayers 金缕梅玫瑰爽肤水355ml 不错,混合性皮肤重要系皮肤既水油平衡,哩个水水很补水,味道好闻,又可以用黎泡纸膜敷面,我推荐

原帖由 阿me 于 2008-5-25 00:07 发表
资生堂泡沫深层洗面奶...我觉得淘宝系假嘎咯..
慎重!

掏宝系有假货,所有要精明购物,唔好贪平
我资生堂既洗面奶系广大买滴

被某人无视 偶是玻璃人

强烈推荐:贝佳斯绿泥深层清洁面膜, 不错的,不过唔适合敏感皮肤使用,因为刚刚开始用会有小小刺痛感,要在干之前洗掉,否则会有皱纹。最好在冲凉的时候敷,无甘快干。

LZ知唔知呢只面膜系边度有得买啊~?除左系网上卖既~~~   

我系属于油性皮肤,听讲呢只面膜有去油控痘既作用,所以我想买来试下~~

原帖由 拥吻 于 2008-5-25 16:29 发表
强烈推荐:贝佳斯绿泥深层清洁面膜, 不错的,不过唔适合敏感皮肤使用,因为刚刚开始用会有小小刺痛感,要在干之前洗掉,否则会有皱纹。最好在冲凉的时候敷,无甘快干。

LZ知唔知呢只面膜系边度有得买啊~?除 ...

我现在就用着这一种面膜啊,广州有专卖店的吧?我是在深圳买的。
只有500G瓶装的、200G管装的和212G套装的,其它的可能是盗版的。
MS网上也有卖,不过听说有假货的,500G的大概250元那样,可以用很久。如果价钱差得太多,可能是假冒的,要谨慎购买

回复 29楼 工大牛奶糖 的帖子

哈哈..我要试下先得~:shocked:

原帖由 拥吻 于 2008-5-25 16:29 发表

LZ知唔知呢只面膜系边度有得买啊~?除 ...

小吻我有啊~~

不过我得212~

原帖由 广工小梅子 于 2008-5-25 16:37 发表

我现在就用着这一种面膜啊,广州有专卖店的吧?我是在深圳买的。
只有500G瓶装的、200G管装的和212G套装的,其它的可能是盗版的。
MS网上也有卖,不过听说有假货的,500G的大概250元那样,可以用很久。如果价钱 ...

我就系唔知广州边度有得买~~~
所以先想问问各位~~~

听讲呢只面膜几好用,而且都几适合我肤质~~~

系咪真系甘好用噶?~?~?

呢只面膜我试过~
不过冇咩感觉~
虽然我冇痘~
不过混合皮肤T位好多油~
呢只用完都唔觉得控油~
同埋唔知我问题定点~
我用完会觉得好辣~

小吻无视我~
憎死你~

原帖由 ColaKid 于 2008-5-25 17:34 发表

小吻我有啊~~

真的吗~~~~~~~~~~~???~~~?`