工大后院

加入后院

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
楼主: 猫猫猫

好郁闷啊,有无同我一样遭遇的广州同学?

19#肯定是天天吃牛**     上火无处发泄    :huffy:

原帖由 WHO-AM-I 于 2008-8-21 11:30 发表
19#肯定是天天吃牛**     上火无处发泄    :huffy:

系啊,饮黄老吉都无效

其实我觉得LZ你本身就有D5接受其他人既思想咯

我地以前班都系得几个广州人
我地宿舍8个女人个个都5同地方
一入学我都觉得距地着得好卜 我同距地行埋一起好似完全5搭调甘
但系距地真系好好相与咯我觉得
我觉得距地比较淳朴
虽然距地一开始都以为我会难相处
但系住落一起就觉得好开心
其实都系你就下我我就下你既姐
就算系同一个地方都5一定会好夹
距地未来过广州我米个个星期翻屋K顺便带距地行街带距地唱K
距地5识打扮我就教距地买衫着衫~
后来我地仲好到D衫成个宿舍都可以交换着

同人相处呢D野 将心比心啦
如果真系接纳到人既话我5觉得地区系一个咩问题~

回复 11楼 顶你个头啊 的帖子

不时绝唔绝对的问题,系真系有咁的事实发生咗,而且我又真系发现身边好少~~

我识得既广州人都好好相处,仲成日带我去耍

回复 12楼 Tai 的帖子

去晒外省读书或者出国~~~~
而且无理由成日都系同翻以前果D噶嘛,想识D新嘅~~

回复 14楼 miming 的帖子

我基本唔翻屋企噶喔,屋企人都唔催,反正他们都唔得闲,翻到屋企都系自己搞掂自己~

回复 8楼 画多 的帖子

我都系大一开始就后悔……

原帖由 猫猫猫 于 2008-8-21 12:10 发表
去晒外省读书或者出国~~~~
而且无理由成日都系同翻以前果D噶嘛,想识D新嘅~~

...朋友系唔会out of day 嘎

...稳唔稳到新朋友唔在于你宿舍住D咩人...

原帖由 水鱼 于 2008-8-21 12:08 发表
我识得既广州人都好好相处,仲成日带我去耍

你系清远人啊?

阿水鱼应该系肇庆。。定四会。。?

我同楼主一样啊.楼主讲的每一句话都系我心声!!!!

应该是肇庆!

回复 23楼 傻猫 的帖子

我对d人都好好噶,无睇唔起人噶,都有一两个啱倾嘅friend,她们确实系好纯朴,我都觉得好好。但系对住其他D,如果我好似你咁做,仲俾人F得仲犀利,因为她们会觉得你成日带她们行街唱k,俾意见她们买衫,就系晒命自己有钱同睇唔起她们噶啦~~~ 总之起码我读书身边果几个就系d咁嘅人,我都知唔系人人咁,所以觉得呢方面大学确实好q郁闷~~
讲真,广州d同学,我都识得一两个嘅,不过倾唔埋~~

:huffy: 甘就无办法处理了~你5好彩~

回复 29楼 Tai 的帖子

咁如果大家都离开晒,虽然系可以keep in touch,但都总想身边有朋友噶嘛,而且,我永远乐意认识新朋友~~~~

回复 25楼 水鱼 的帖子

咁你会晤会觉得带你去玩就系窜你啊?如果是在我身边果d就会咁啉~~~
她们会觉得你成日去行街买嘢娱乐之类,系show自己好有钱~

识新朋友有咩难? 但是如果你就想识广州噶,甘真系有难度……

系你自己就局限系广州人噶……

回复 37楼 猫猫猫 的帖子

我宿舍有条友仲搞野啊.全班人走晒啦,自已一个留系度,又吾系去做野,成个暑假系度玩电脑哦.几恐怖哦,个宿舍好似个垃圾堆甘都吾搞下.你话同距出去玩,距车费都同你计较啊
你讲都都无错,我认为.同得你出去,系因为我当你系我朋友,系因为想大家都开心下,如果人地有甘既想法,都系无法咯

回复 38楼 风堇 的帖子

我唔系无新朋友,我同好多地方d人都可以玩得埋,不过确实想在大学都可以识翻d广州嘅,起码唔会一到放假个个翻晒屋企~ 其实我系想讲两个问题,想在大学识翻几个广州d friend系其一,其二是我觉得广州d学生如果好似我咁唔好彩身边有d咁嘅人,就会过得好唔开心~