工大后院

加入后院

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

阿妹噶学费,沉重```

(转载)原本同男友过噶生活几好,小白为左我转左一份每日要搭地铁噶去上班噶工作,人工收入都几好.阿妹系高三噶美术生,阿妹一日同我讲,仲有两个月就要美术考试,全班美术生只有距同一个女仔无钱去广州画室度学画画,距话想考一间好噶外语学校.妈咪无钱,供五起阿妹,我读完中专就无读,唔系我读书好五好噶问题,而系我知道,我读书噶话,我阿妹就无钱读落去.我决定出泥做野,五问妈咪罗钱.妈咪系我三岁阿妹一岁噶时候就离婚,爸爸到宜家一分钱都无比过妈咪,妈咪一手养大我同我阿妹,从小就教我同阿妹要稳老公要有钱,即使爱你五爱你,罗翻一笔都好~!妈咪知道阿妹好多人追,阿妹同妈咪讲话有鬼佬追距,妈咪就叫阿妹同个鬼佬一齐,等个鬼佬供阿妹读书,因为个鬼佬有钱.阿妹五制,妈咪就话阿妹蠢~!阿妹同我讲,我唔知道妈咪点解会变成甘,上一年都唔系甘,可能妈咪今年真系稳五到钱,问人借左好多钱.我同小白讲,小白话距帮我妹比学费,之后,系我张透支卡刷左3000出泥,一直到宜家都未还,我好心急,利息好拿利,小白除开系广州某一间比较好噶设计公司做设计师之外,距就接其他私人噶野做,好辛苦,病左几次,每晚都至少三四点训,早上八点起身翻工,距一句声都无怨过我.我曾经同距讲过,我自己出去做野,离开距,我五想距甘辛苦,因为我屋企噶事,由我自己承担,我五想距甘辛苦,阿妹以后仲要要读大学,姐系仲有3年噶费用.我自己除开宜家一个月一千几蚊噶正职,自己都有系博客做下生意,但稳得好少.我唔知点算,每个月要比2000蚊阿妹,我自己噶使费,小白噶使费.仲要帮妈咪交ADSL同电话费200蚊.一个月要2500.我面对唔到男友噶屋企人,我好惊距地知道会觉得我衣个未来媳妇好大噶负担,我五敢结婚,因为阿妹噶学费```本来我同我男友今年年尾登记```要延迟,我情绪好低落,小白仲比信心我,衣个男友,我觉得~!太好了~!对我实在太好了~!小白五敢自己买野,咩都为我着想.距自己都无怨过天,我就成日林埋一面,仲安慰我~!
阿妹大学噶费用,唉```
我随便写写,比较乱.我只系想发泄一下.大家觉得我点都好,尽量五好罗我泥人比人.我知道有人比我更惨.
多谢你地体我写噶野.
伟大姐姐伟大bf

我仲有两个细妹一个细佬读书
大妹今年高三,明年上大学,一年应该都要1.5W呱
细妹初中高价生,8000一个学期,加埋生活费车费一年起码2.5W
细佬出年读高中,又系高价生,一年1W实少唔到
你话我屋企负担重吗....

家下我又失业,几无奈啊

不过你啊爸啊妈离婚,老豆又5俾赡养费,又真系惨D概

家家有本难念概经,睇开D,努力D,明天会更好~

超生大队

BC SR.。。

读咩学校甘势利,要2000大洋一个月?