工大后院

加入后院

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

~~~~(>_<)~~~~偶受够了,偶过完年就要离开

边有做工程师、做领导噶连实验都做唔好噶,都唔知距噶工程师证点考翻来噶,一直叫我做实验要严谨,但距自己每次做实验都求求其其,一D都唔严谨,仲话系硕士,太离谱了,做实验个阵一D都无计划,林到咩配方就随便做,叫我点做记录啊?! 做实验每次都唔注意,唔收拾就算了,我呢D马仔来收好了,但系搞到个实验室乌烟瘴气好咩?每次6S检查都话我做得唔好,但系有无林过我地实验室净系得我一个人搞清洁,而且每次实验都搞得咁邋遢,收拾唔使时间啊,你地太欺人太甚了,唔好以为我脾气好就可以虾我,反正我要领完年终奖就要走了,就忍下呢段最后噶时间,偶已经决定离开这个看不到前景的企业,离开这个对我好陌生的城市。。。

发泄完毕。。。。。。

评分

硕士有钱米继续读咯,工程师证,够年限自然就有噶啦~

做领导有权就得了,做咩试验~

我爱跷跷板~

我觉得做领导噶太唔识做人了。。。系公司完全无话事权,距要受噶气压落来比我受。。。

LZ唔做俾我做。。

当然是下面的人收拾啦
领导也有曾经
这都受不起啊

你忍到D有毒噶溶剂至讲啦,你有无睇过我噶千蛛万毒手啊?你见过噶话,可能就要反口了

麦田,忍忍,拿钱拍拍pp走人,前面还有更好的,加入我们的求职大军吧

回复 7# miming

我可以好理直气壮咁讲,同我同期入来噶,我受噶苦绝对比距地多,但系我系吃力不讨好,距地就系虾我太善良,太老实了。。。

离开吧,离开吧

翻黎广州好,翻黎广州可以经常请我食饭

人唔好太老实啊,虽然话,善得人喜,恶惹人离,但系同样人善被人欺啊
九品芝麻官都有教,做清官要比做奸臣嗰D更奸,所以做好人要比做衰人嗰D更有心计先得架

取得全日制硕士学位的,工程师资格是评审而来的……

不忿归不忿,该做的还是要做~

之前系车间仲比人一直系咁笑我太傻,无必要浪费时间,我当时林,挨过去就算了,反正可以学多D工艺噶野,但系我宜家发觉真系错了,系实验先至可以学到更多关键噶核心技术,我实在太傻太天真了。。。。。。

回复 13# comicangel

花花讲得好岩,我决定要做一个大奸大恶噶坏人,宁教我负天下人,休教天下人负我。。。

顶。。。我叫你做个好人,做个大奸大恶嘅好人,唔系叫你做坏人,只不过做好人比做坏人更难,要比坏人更奸先做到好人架。。。否则,你都未去行善积德,就俾人玩死啦!

你讲得岩,好人难做啊,所以决定做坏人容易D。。。

遇到有本事的领导比中彩票还难