工大后院

加入后院

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
楼主: vio

广州人(广东人)睇翡翠台,,,,亚洲台,,,,,(oh yeah,,,,,,,,好经典,,大家有无同感,,)

回复 20楼 purplefyl 的帖子

想当初一首good-bye days 自弹自唱就将我搞掂左啦

晤错看看

回复 25楼 purplefyl 的帖子

想问问你系师兄定师姐

原帖由 为人有D狂 于 2008-7-5 22:19 发表
想当年为左追龙珠二世,被老豆一再威胁
那是都是半夜三更才放龙珠二世的
顶区个肺
等得鬼甘辛苦,一听到开场的音乐立刻成个人醒神晒

当年我咪一样,为咗睇龙珠GT,捱夜……更加为hunter到三点,只因hunter标明三级,太暴力,哎……烂鬼制度

原帖由 updownhappy 于 2008-7-5 22:27 发表

我已经中意左据差吾多2年啦
由据岩岩出道到依家,我基本上日日都要听下据既歌先可以过日子
哈哈哈哈哈

原来出道差不多两年了,算起来我第一次听rolling star 也差不多是两年前了,那是06年秋季,现在再听rolling star勾起很多回忆,记起同隔壁宿舍好友一起看动画片,同时喜欢上这首歌,陪伴我跑内环,陪伴我考研,一直到毕业,一直到现在。。。又回到以前的美好时光。。

回复 23楼 updownhappy 的帖子

一年前的东十501系我宿舍。。你说我是男是女。。

。。。。。。。。同感同感。。体黎好多龙珠既死忠窝。。。我都系。。。罗兰姐既鬼古点解吾提下啊?

回复 26楼 purplefyl 的帖子

我龙洞既,吾系好清楚大学城情况~~~嘻嘻嘻嘻

原帖由 updownhappy 于 2008-7-5 22:17 发表
lss好犀利阿,不过rolling star比较旧啦,新碟都出左啦前几日

YUI,正啊,才女!!!

好多熟悉的从前  好多熟悉的名字、节目  好多熟悉的称谓。。。但又好似好遥远了~~
现在4个台已不如从前  装了有线电视后  更是中意CUT就CUT  中意插广告就插到你睇唔到头  睇唔到尾。。。。真系无言~~
加上现在传到沸沸洋洋  无线易主后  前景会如何  难以预料呢~~~

原帖由 为人有D狂 于 2008-7-5 22:19 发表
想当年为左追龙珠二世,被老豆一再威胁
那是都是半夜三更才放龙珠二世的
顶区个肺
等得鬼甘辛苦,一听到开场的音乐立刻成个人醒神晒

同感啊,但系我地果度仲会插播一下四会新闻,顶距个肺
其实得半集睇,但系一样追

原帖由 水鱼 于 2008-7-5 23:25 发表

同感啊,但系我地果度仲会插播一下四会新闻,顶距个肺
其实得半集睇,但系一样追

劲,我嗰时最烦係老豆要睇广州新闻,次次睇一半。插播新闻,大概广州只有白云区先会咁。

很怀念啊!

原帖由 为人有D狂 于 2008-7-5 22:17 发表
电视捞饭啊~~~
好怀念以前老妈那句:你挂住食饭定挂住睇电视啊

够经典~~~~~~~~~~~~
以前我啊妈都成日甘讲架~~~

原来闪电传真机又换名字了 呵呵 好久没看了

记得以前经常看里面的动画片

谭玉瑛姐姐伴随我成长....

闪电闪电闪电传真机....

龙珠好像是十点半吧 反正在小时候来说算是晚的了

依家TVB同ATV都比国内XX收购左,以后想睇D真实小小噶新闻都难咯,虽然以前都唔容易...

以前追龙珠,经常训着左,第朝起身发现自己系张长凳上面训足成晚...