工大后院

加入后院

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

[活动征友] 寻去香港的同路人,时间定在六月初,男女不限

稳个同路人,
2 C3 `8 B" b5 d$ c! H  T7 H我不熟香港,最好有你做免费导游啦。。。。7 J: v5 t0 Z# I2 L4 K4 P
我想系香港住一晚,我主要想参加维园个活动,所以住在维园附近的公寓
( E* D1 R3 Q" ^之后去逛逛波鞋街就算了,其他时间看你的。; {$ q- Z, S8 ]& }( H+ W( M+ u
有相同爱好的* H; W4 q; j' ~1 T/ D6 J) R
联系qq 287167302
4 T  ^- y3 C6 g: ^5 C可以留下你的联系方式
其实 一个人去仲无乜顾忌

我唔熟,惊出事,又唔系自己地头啊

头像被屏蔽

kan lai wo beiju

kan lai wo beiju

头像被屏蔽

悲剧了

我都想去啊..不過無奈..新手上路..都想搵個熟人帶~

呵呵

买张地图坐地铁米得咯!
8 l2 w# B+ n1 t9 ?% O香港治安好好!
2 Y( I) U9 m0 v# m' x$ y; V没咩惊嘎!
, F! c2 E! R6 s$ Y: Q5 E实在自己稳吾到就问阿sir啦!6 l% e+ ]! d  l( R, r' b
香港人都比较热心

仲要签证

好的 去香港,用和谐号加香港地铁适合么

好 我來獨闖龍潭
: @% r& z3 Q7 C) w' Z# D) d+ p和沒辦理簽證的無緣了

1)HK搭地铁都几方便,搭van仔就要自己报站,如果唔熟路好容易飞站,唔建议搭。- ~9 c7 w8 A& T6 h  E* i1 @2 N& f
维园可以搭地铁港岛线,天后站A2出口;波鞋街就搭观塘线旺角站E出口,银行中心出。
& E8 W; Q! j* [! C7 r3 E! f, B9 F. [' W- D, \
2)行完仲有时间,你哋可以去下朗豪坊,有得食有得玩有得睇戏;又或者观塘线转东铁线九龙塘站落,有又一城;港岛嗰边我唔系好熟,不过听讲太古都几多平靓正~至于尖沙咀海港城同埋广东道沿路嘅品牌店就以LV、GUCCI呢d一线大牌为主,有时都会打折嘅~呵呵~  T8 q! I5 L* \$ M, E8 _

2 J+ V3 ]( R0 A9 d' M3)至于住宿,听讲可以上中旅社个网查下,或者直接打电话讲下你要求,book酒店都得,不过我都唔系好sure,你可以试下嘅~
/ _2 S+ q7 e3 m2 Q# }# N+ P- A* E6 }* W4 O
have fun in HK lar   ~O(∩_∩)O~

真系感谢ls了

LZ唔使客气,有咩可以问我,就算我唔识,我都可以帮手问下其他人~
" {% c1 l0 w1 e* ?, t# d' q话晒都广工校友~

系波鞋街附近,有好多颇平嘅旅馆啊·····' x2 n' W& s0 e0 E1 ~8 |8 Z
不过行波鞋街嘅时候,留意路牌,咪走走下可能翻5到转头····
% n% ]: v2 |2 X' z9 i$ ?因为香港D小巷真系好多·····

罗湖过关后,是不是有种专为自由行而设的地铁票买的

有八达通咯~